top of page

Opfugtning og følgeskader foran og bagved:
På baggrund af undersøgelser er der fundet fugtsugende vindspærreplader i flere byggerier. Anvendelse af O-plader i facader har i en række tilfælde medført forekomst af vanddråber på vindspærrepladerne - ofte så meget, at vandet løber ned ad vindspærren gennem luftspalten og ud via inddækninger bag facadebeklædningen.
På den udvendige side af vindspærrepladen opfugter vandet afstandslisterne til facadebeklædning. På vind- spærrens indvendige side opfugtes de bagvedliggende trækonstruktioner, hvilket medfører risiko for skimmel- vækst, trænedbrydning og /eller korrosion på metaldele, fx skruer, beslag og eventuelt stålskelet. De våde afstandslister kan opfugte den udvendige facadebeklædning, som herefter misfarves. Det saltholdige vand har også medført fedtede misfarvninger af vinduesglas, sokler, inddækninger og betonfacader.
Da chloridioner fremmer korrosion, er der risiko for, at fastgørelser og inddækningsprofiler korroderer hurtigere end forventet. Dette har sikkerhedsmæssige aspekter - fx risiko for nedstyrtning.
Undersøgelser og dataindsamling fortsætter med henblik på mere præcist at afdække ubekendte faktorer,
omfang og risikovurdering.                                                  BYG-ERFA 15505 (21)


 

bottom of page